Sterke ladewagens en silagewagens

Opraapsnijwagens en silagewagens zijn gewilde machines. MTH Machine Techniek levert opraapwagens van Schuitemaker. Schuitemaker is al meer dan 90 jaar actief in de branch en behoort tot de top van de markt. Speciaal voor de moderne veehouder en loonwerkers om zorgeloos hun werk uit te voeren.

Dubbeldoelwagen

Deze wagens, de Schuitemaker Rapide, zijn voor meerdere doeleinden inzetbaar. Ze dienen als opraapwagen en als silagewagen voor bijvoorbeeld het transport van mais tijdens het mais hakselen. De wagens zijn zeer robuust en hebben een compacte bouw. Door het voordeel van de compacte bouw, de plaatsing van het onderstel en doordat de slepende pick-up helemaal tegen de bodem wegklapt, zijn de wagens uiterst geschikt voor natte percelen.

Het oprapen van bijvoorbeeld gras is voor veel ladewagens een zware klus. De invoer van de Schuitemaker Rapide is zo gebouwd, dat zelfs onder de zwaarste omstandigheden alle soorten gewas perfect geladen worden. Dit komt doordat het systeem een stervormige rotor van 2 m breed kent en door de gebogen rotortanden van 20 mm breed.

Ladewagen

Het gewas wordt letterlijk in de wagen geperst. Hierdoor kan er per wagen meer vervoerd worden, wat resulteert in hogere productiviteit.

Het snijsysteem van de opraapwagen is superieur. Dit komt door de manier waarom het snijsysteem werkt. Dit gaat volgens het knipschaar principe. Daarnaast worden de messen hydraulisch op druk gehouden en bij slijtage blijft de stand van de messen gelijk. Dit principe, anders dan bij gebogen messen, verlengt de levensduur van de snijmessen.

Ladewagen invoer

Silagewagens

Snel lossen van gewassen, dat kan met de Siwa sliagewagens van Schuitemaker. Het lossen gebeurt nog steeds met een mechanische bodemkettingaandrijving. Door de jarenlange ervaring en de nieuwste technieken wordt de aandrijving steeds verder geoptimaliseerd. Daarnaast wordt het gras of mais ook perfect verdeeld over de kuil. Dit bevorderd de kwaliteit van de kuil.

Silagewagen

De wagens zijn zeer robuust gebouwd, dit komt door het gebruik van dik staal en sterk onderstel. Voor het transport over de weg kent de wagen enkele technische hoostandjes, waardoor de wagens comfortabel op de weg liggen. De silagewagens zijn hierdoor uiterst betrouwbaar.

Door een mix van betrouwbare componenten, nieuwe technieken en een modern design is de nieuwe silagewagen helemaal klaar voor de toekomst.

Silagewagen comfort

Geïnteresseerd in één van onze ladewagens?

Er zijn verschillende soorten ladewagens. Wij geven u graag advies welke silagewagen het meest geschikt is voor welke doeleinden. Kom naar onze showroom in Hoogeveen of neem contact met ons op.