Machines voor bemesting

MTH Machine Techniek heeft een breed arsenaal aan machines voor het bemesten van groenland en bouwland. Door het gebruik van de juiste machines kunt u uw grond optimaal bemesten. Vooral onze tanks zijn met allerlei slimme technieken uitgerust. Hierbij valt te denken aan het optimaal verdelen van gewicht van de mesttank op het land, optimaal rijcomfort en hoge productiviteit.

Om overbemesting te voorkomen, is het gebruik van mest in Nederland en België geregeld via mestwetgeving. Overbemesting is slecht voor de omgeving. Op warme dagen kan er dan een sterke algengroei ontstaan. Overbemesting is een oorzaak van nitraat in het drinkwater en van lachgas in de lucht.

Een (tegenwoordig) verplichte vorm van bemesten is injecteren. Hierbij wordt de drijfmest direct in de bodem geïnjecteerd. Dit beperkt ammoniakvervluchting en stankoverlast. Het is verboden in Nederland en België om met een gewone mengmestverspreider te werken, behalve als de mest binnen twee uur ondergewerkt of omgefreesd wordt.

Stalmeststrooier

Met de stalmeststrooiers kan er stalmest, kippenmest, compost en kalk gestrooid worden. Door de uitgedachte walsconstructie kan er breed gestrooid worden met toch een fijne verspreiding. De stalmeststrooiers van Schuitemaker kunnen horizontaal of verticaal mest verspreiden.

Deze machines zijn geconstrueerd voor een lange levensduur. Dat kun je zien aan het robuuste, gelakte onderframe, de versterkte zijborden en een zwaar uitgevoerde bodemketting met hydraulische aandrijvingen.

Stalmeststrooier
Graslandbemester

Graslandbemester

Graslandbemesters kunnen over een grote breedte mest injecteren.

Doordat de zodenbemesters steeds breder worden is het belangrijk om gelijke druk te houden op de schijven en over het gehele injectiesysteem.

Ondanks zijn wenkbreedte is hij nog steeds erg compact. De twee armen van de graslandbemester zijn hydraulisch opklapbaar. De twee armen kunnen dan gelijktijdig in- en uitklappen.

Pomptankwagen

De pomptankwagen werkt met draaizuigerpompen van Börger. Standaard worden deze 6m3 pompen uitgevoerd met schuine blokken. De pomptank wagens zijn uitgerust met een 8-standen vertragingsbak. De mest is snelheidsafhankelijk. Daarnaast zijn de giertanks voorzien van o.a. een weegssysteem, zuigarm en speciale dissel. De dissel is uitgerust met een topdrukcilinder en zorgt zo voor optimaal rijcomfort op de weg en op het land.

Pomptankwagen

Vragen over machines voor bemesting?

Wij zijn dealer van A-merk machines waardoor wij altijd gepaste aanbiedingen kunnen doen. Wij bieden u graag advies op maat aan. Kom naar onze showroom in Hoogeveen en laat u adviseren of vul onderstaand contactformulier in.