Tuin & Park en golf

Voor professioneel en particulier gebruik bieden wij een breed assortiment machines in Tuin & Park en Golf. Naast verkoop zijn wij al jaren de professional in advies en onderhoud.

Industrie

De industrieƫle tak van MTH Machine Techniek bestaat uit verkoop en onderhoud van grondverzet, pneumatiek, hydrauliek en professionele hogedrukreinigers en vele andere machines. Ervaar onze kracht hierin.

Landbouw

Jaren expertise in de landbouw maakt MTH Machine Techniek tot vertrouwd leverancier en servicepunt van gerenommeerde merken. Een flexibele houding is daarbij een vanzelfsprekendheid.


FELLA Trommelmaaiers

FELLA trommelmaaiers zijn uitstekend geschikt voor efficiënt binnenhalen van kwaliteitsvoer, ook onder de zwaarste omstandigheden. Schoon maaiwerk en een grote gewasstroom zonder verstoppingen zorgen ervoor dat het voer optimaal wordt afgelegd in een luchtig, compact zwad. Ook bij grote hoeveelheden voer.

De constructie waarborgt de grootst mogelijke zekerheid. De universele inzetbaarheid maakt de trommelmaaier tot een echte alleskunner. FELLA trommelmaaiers zijn leverbaar in achter- of frontaanbouwuitvoering. Frontmaaiers zijn ideaal geschikt voor gebruik in combinatie met een opraapwagen.

Innovatieve trommelmaaiers

De elastische V-riemaandrijving met automatische spaninrichting zorgt voor een gelijkmatig krachtoverbrengen naar alle maaitrommels. De rustig lopende conische tandwielen met schuine spiraalvertanding (Gleason-vertanding) in een oliebad zorgen voor een lange levensduur, laag geluidsniveau en gering benodigd vermogen.

Met het snelwisselsysteem voor de messen worden de anders gebruikelijke onderhoudstijden gereduceerd. Eenvoudig met de messleutel de veerbeugel omlaag drukken, gebruikt mes wegnemen, nieuw mes plaatsen en klaar. Er is geen ander gereedschap nodig. Het nieuwe mes wordt automatisch vergrendeld en is betrouwbaar geborgd.

Frontmaaiers met pendelbok

Hoge slagvaardigheid, grote capaciteit

De frontmaaiers met pendelbok zijn ideaal geschikt voor de combinatie met achtermaaier of opraapwagen. De pendelbokophanging van de bouwserie geeft een vrije ruimte voor overdwars pendelen tot +/- 6,5°. Voor extra verlichting van het werk zorgen het standaard snelwisselsysteem voor de messen en de traploze maaihoogteverstelling.

 • Zeer grote capaciteit
 • Uitstekend geschikt voor gebruik met opraapwagen
 • Robuust en universeel inzetbaar
 

Fella frontmaaier met pendelbok

 

Frontmaaiers met trekbok

Fella frontmaaier met trekbok

 

Snel en schoon op golvend terrein

De trekbok overwint moeiteloos elke oneffenheid in de bodem en spaart de weide en de maaier. De in lengte- en rijrichting vrij pendelende ophanging zorgt voor een optimale bodemvolging, ook op golvend terrein. Het resultaat: Een mooi maaibeeld bij een hoge werksnelheid.

 • Optimale bodemvolging
 • Perfect geschikt bij golvend en oneffen terrein
 • Weinig vermogen vragend
 • Gering brandstofverbruik

 

Achtermaaiers met zijophanging

Geringe bedemdruk

De zijophanging van de maaiunit in combinatie met de sterke trekveer zorgt voor een geringe bodemdruk en een optimale bodemvolging. Dat ontziet de graszode en de maaier. De met twee maaitrommels uitgeruste, robuuste maaiers leveren een optimaal maaibeeld en schoon voer.

Eenvoudig en veilig

Via de hydrauliek van de driepunt van de tractor wordt de maaier op de kopakker geheven. Bij het werken op grasland beschermt de standaard obstakelbeveiliging de maaiunit wanneer op een obstakel wordt gereden. Na gedane arbeid kan de maaiunit voor een veilig transport over de weg heel eenvoudig naar achter en als optie naar boven worden gezwenkt.

 • Klassieke maaier voor kleine en middelgrote bedrijven
 • Ook voor taluds en slootranden tot 30°
 

Fella achtermaaier met zijophanging

 

Achtermaaiers met middenophanging

Fella achtermaaier met middenophanging

 

Altijd juist ingesteld

Door het speciaal ontwikkelde TurboLift-systeem wordt de maaibalk hydropneumatisch ontlast. Dit innovatieve systeem maakt het mogelijk de oplegdruk tijdens het rijden snel, eenvoudig, traploos en zonder gereedschap te verstellen. Daardoor past de maaier zich probleemloos aan de meest uiteenlopende maaiomstandigheden aan. Door het verminderen van de oplegdruk op vochtige of natte plekken wordt de graszode niet beschadigd en vervuiling van het voer wordt tot een minimum beperkt. Dit betekent dat het economisch gunstig is en weinig brandstof verbruikt.

 • Zwevend maaien
 • In het zwaartepunt opgehangen maaiunit
 • Grote capaciteit

 

FELLA Trommelmaaiers brochure

Bekijk ook de folder van FELLA voor meer informatie over alle trommelmaaiers van FELLA.


Geïnteresseerd in een FELLA trommelmaaier?

Bent u geïnteresseerd in een FELLA trommelmaaier? Kom naar onze showroom en laat u adviseren of vul onderstaand formulier in.

*Verplicht